Het idee voor Stichting Shams-Rumi is ontstaan in het voorjaar van 2018.

Sinan Can, journalist, filmmaker en oprichter van de stichting, wordt tijdens zijn reizen vaak geconfronteerd met kinderen die in ellendige situaties moeten zien te overleven. Hij trekt zich het lot van deze kinderen persoonlijk aan en wil naast het vertellen van hun verhaal, ook daadwerkelijk iets voor hen doen.

Sinan geeft door zijn manier van documentaire maken een heel persoonlijk beeld van de dagelijkse leefomstandigheden van mensen in (na-) oorlogsgebied.

Een toenemend deel van de kijkers wil daarom graag iets bijdragen na het zien van de ingrijpende verhalen.

DE WERELD IS ONS SPEELVELD

Sinan reist voor zijn werk over de hele wereld. Hij zoekt overal de brandhaarden op of komt in gebieden waar de oorlog net voorbij is.

De projecten van Stichting Shams-Rumi zijn altijd direct gekoppeld aan de reizen van Sinan. Het werkgebied van de Stichting is daarom in (post)conflict gebieden waar Sinan geweest is.

PROJECTEN

De stichting heeft een tweeledig doel, namelijk middels kleine projecten hulp bieden aan kinderen in (post)conflict gebieden, daar waar Sinan heeft gefilmd en het tweede, lange termijn doel van de stichting is het oprichten van een veilig tehuis voor de weeskinderen van Irak en Syrië.

KLEINE PROJECTEN

De kleine projecten zijn vaak direct en concreet. Sommige bestaan uit kortdurende, praktische hulp, zoals het bouwen van lokalen. Andere bestaan uit langduriger hulp, bv fysiotherapie voor gehandicapte kinderen.

KINDERTHUIS

Sinan heeft een grote droom, namelijk een veilige plek te creëren voor kinderen zonder ouders of verzorgers, waar zij onderwijs, zorg en liefde kunnen krijgen. Het is de bedoeling dat het een duurzame en (bijna) volledig zelfvoorzienende plek wordt, waar deze kinderen kunnen helen van alles wat ze hebben meegemaakt, maar ook kunnen opgroeien tot stabiele en liefdevolle volwassenen, die op hun beurt weer een steentje bijdragen aan het leven van de kinderen die na hen komen.

Landelijk is er veel interesse voor dit project vanuit het publiek. De stichting wil hen de kans geven alvast financieel bij te dragen voor dit mooie doel.

HELP DE STICHTING DONEER EEN BEDRAG HELP JE ONS MEE?
Hometijdelijk | Stichting Shams-Rumi Foundation